divendres, de setembre 30, 2005

9 d'octubre a Alacant

El Diumenge 9 d’octubre tindrà lloc al Carrer Velarde (darrere de l’antic edifici de Correus), una partida de pilota valenciana “A Palma”, a les 17 hores. L’exhibició es farà entre dos equips formats per jugadors del Club Pilota Valenciana Alacant.

ROJOS - BLAUS

HÈCTOR D’ALACANT - NICOLÁS I D’ALACANT

IVAN D’ALACANT - NICOLÁS II D’ALACANT

NICOLAU D’ELX - JOSÉ D’ELX

VÍCTOR D’ALACANT - PAQUITO D’ALACANT

__________________________________

El domingo 9 de octubre tendrá lugar en la calle Velarde (detrás del antiguo edificio de Correos), una partida de pilota valenciana “A Palma”, a las 17 horas. La exhibición se hará entre dos equipos formados por jugadores del Club Pilota Valenciana Alacant.

dijous, de setembre 29, 2005

Sella en Festes...

Fique aquest comentari en el bloc de pilota d'aficionats, perquè vaig a parlar de la modalitat de Llargues i de partides al carrer, però la veritat és que la qualitat i el nom d'alguns partícipes, tant de bo podríem estar parlant de pilota professional.

A Sella (Marina Baixa), s'hi celebren les Festes Patronals a la Divina Aurora i la Comissió de Festes'05, així com el Club de Pilota de Sella, han organitzat una jornada pilotaire per al proper dia 4 d'octubre, que plena absolutament totes les exigències d'unes partides del més alt nivell.

Pel matí a partir de les 11 hores juguen els Sub-21: Àngel de Murla, Pasqual de La Pobla, els locals Jesús i Julio, Sisco de Finestrat, Ismael de Fageca, Vicent de Benidorm, entre altres...

Per la vesprada a partir de les 16,30 hores, juguen els "grans" pilotaires de la modalitat, internacionals i de la Selecció absoluta: Àlvaro de Faura, Malia de La Vall de Laguart, Jan de Murla, Genovés II de Genovés al igual que Sarasol II, Santi de Finestrat o Vicent Grau de València...

De veritat que Sella s'ha volcat amb la pilota valenciana i ha preparat una jornada completa per al proper 4 d'octubre, per a no faltar i gaudir-la a cor que vols.

Podem consultar el cartell i detalls a l'adreça electrònica de les "Partides de fira".

Allí estarem i ací ho contarem. Va de bo!.

dimecres, de setembre 21, 2005

Massamagrell també hi és

El Club de Pilota de Massamagrell ha organitzat una setmana de cultura pilotaire, entre el 23 i el 30 de setembre, presentant diverses activitats.



Felicite al seu President D. Antonio Furió per la seua dedicació i afició a la pilota valenciana i faig palés el meu agraiment a la seua invitació a gaudir junts dels events que hi haurà des del dia 23 i fins al 30 del present mes de setembre. Gràcies.

dimarts, de setembre 20, 2005

Alacant també hi és

Alacant també hi és!

Comunicat de premsa del C.P. Alacant:

http://www.tagarinet.com/Doc-alacant.doc

http://www.tagarinet.com/JPG/Galotxeta.jpg

Va de bo!, companys.

diumenge, de setembre 11, 2005

Dia (anual) de la Pilota Valenciana

Des de 1991, sent Alcaldesa de la ciutat de València, Na Clementina Ródenas (PSOE), ve celebrant-se fins ara, un "dia anual" dedicat a la pilota valenciana. Aquesta celebració festiva recupera un "dret del poble" que fou retallat per una ordre d'una autoritat governativa, un 14 de juny de 1391. Així doncs, restablerts els drets ciutadans sis-cents anys després, gràcies a la iniciativa del aleshores President de la Federació Valenciana de Pilota, En Víctor Iñurría, cada any s'organitza una diada festiva de pilota que enguany, ha coincidit en aquest diumenge dia 11 de setembre.



A tal event i a la Plaça de l'Ajuntament del Cap i Casal, s'ha preparat una canxa de "joc a Llargues" en la que s'han presentat una sèrie d'actes, homenatges i partides, en aquest matí diumenger i llumenós de setembre.

L'acte central de més relleu i que ha clós la festa pilotaire, ha estat la partida d'exibició que, sota la direcció del Seleccionador Nacional, En Pasqual Sanchis, "Pigat II", ha jugat la Selecció Valenciana Sub-21, com a presentació i preparació, cap al Mundial de Colombia que s'hi jugarà en aquest país sud-americà, el proper mes de gener del 2006.






La Selecció Sub-21, ha format amb dos bandes, rojos i blaus, reforçada per pilotaris de la Selecció Valenciana absoluta, que ja han participat en altres events internacionals.

Així doncs i amb samarreta roja han format:
Fageca de Fageca (jugador polivalent que practica altres modalitats del joc de la pilota).
Santi de Finestrat (pilotaire veterà i mundialista, malgrat la seua joventut).
Tato d'Altea (Escalater bicampió de la Lliga per Equips, però format en la modalitat de carrer).
David de Petrer (també veterà i mundialista de la Selecció absoluta).
Àngel de Murla (Nascut a la catedral de la modalitat a Llargues, cuna de grans pilotaris).

Amb samarreeta blava, han jugat:
Alberto de València (jugador que fa de banca, generalment).
Pasqual de La Pobla (un altre pilotari que fa la treta i apunta un gran futur).
Raül de Godelleta (Un mitger que ve del món de la Galotxa i l'Escala i Corda).
Salva de Manuel (Procedent del món de Raspall)
Espínola d'Albal i Aucejo de Meliana que s'han intercanviat a mitat partida.

Han guanyat els rojos que estaven més reforçats, al meu parer, però no cal ni el resultat ni l'anàlisi de la partida, al ser una exibició i una contesa amistosa per donar a conèixer al poble valencià, una modalitat de joc i un planter de pilotaris que formen el nostre futur pilotaire.

Gran jornada festiva per al món de la pilota valenciana, que hem pogut veure i gaudir per Punt 2 de RTVV, tots aquells que no hem pogut estar-hi en viu i en directe al Cap i Casal mateix. Va de bo!.