dijous, de desembre 22, 2005

Crítica i plany des d'Alacant

L’IES EL PLA S’APUNTA A LA PILOTA VALENCIANA

La pilota valenciana va tornar a ser un èxit entre els alumnes de secundària, en un taller organitzat pel Departament de Valencià i la Direcció de l’Institut El Pla, en col·laboració amb el Club Pilota Valenciana Alacant, que es troba desenvolupant el seu “Pla de Promoció de la pilota valenciana a la ciutat d’Alacant”.

El taller va començar amb una introducció teòrica, amb el suport del vídeo de la Unitat Didàctica publicada per la Generalitat Valenciana. Després d’haver ensenyat el material que es sol utilitzar en l’esport autòcton, es va baixar al gimnàs cobert per fer una adaptació de la modalitat de Raspall.

Les tres pistes disposades per jugar a raspall van estar ple d’alumnes jugant a pilota durant dues hores, en un gran ambient de competitivitat i esportivitat.

Els organitzadors de l’activitat van expressar la seua satisfacció, després de vore l’entusiasme amb que els alumnes acolliren la pràctica de la pilota valenciana. A més, han expressat la voluntat de seguir posant en marxa activitats que puguen ajudar a recuperar la pilota a la ciutat d’Alacant.

El CP Alacant necessita més recursos per poder recuperar la pilota
Totes estes iniciatives no hagueren sigut possibles sense l’iniciativa dels Departaments d’Educació Física del Col·legi Public Tossal, IES Mare Nostrum i el Departament de Valencià de l’IES El Pla, que han oferit els seus recursos al Club Pilota Alacant per poder desenvolupar el seu projecte.

Per poder avançar en este Pla de Promoció i que no es perda tot el treball fet fins ara, el Club necessita de més recursos, com poden ser la creació d’una Escola Esportiva Municipal (molts alumnes ja pregunten on poden aprendre a jugar), que podria aprofitar les instal·lacions de pilota en instituts com el Mare Nostrum o el Figueras Pacheco; instal·lacions específiques reglamentàries; i un suport directe del Patronat Municipal d’Esports similar a les campanyes que fan en bàdminton i natació.

Tot això ja s’ha plantejat a la Direcció General de l’Esport i al Patronat Municipal d’Esports d’Alacant. De fet, es va tindre una reunió amb dirigents del Patronat al setembre d’este any, en el que es van mostrar disposats a col·laborar. Per contra, no s’ha tingut cap resposta de la Direcció General de l’Esport, que curiosament dirigeix Enric Sarasol, ex-jugador professional de pilota valenciana.

Per tot allò, el Club espera el suport de les Institucions, per a seguir amb un treball que ja està donant els seus fruits, com és la recuperació de la pilota valenciana en Alacant.
(C.P. Alacant).