dimarts, de desembre 20, 2005

Alacant amb la pilota

El C.P. Alacant, amb la col·laboració del Casal Jaume I d'Alacant, han programat per a gener, un curset i una exposició, promocionant el nostre esport nacional.

Notícia enviada per Héctor Bautista, President del Club i Monitor de Pilota Valenciana:
CURSET D’INICIACIÓ A LA PILOTA VALENCIANA EN LA CIUTAT D’ALACANT
El Casal Jaume I d’Alacant, en col·laboració amb el Club Pilota Alacant, vol oferir un curset d’iniciació a la pilota valenciana durant els començaments de l’any 2006. En ell, s’ensenyaran els aspectes bàsics de totes les modalitats, practicant sobre tot les modalitats més d’iniciació, com són Frontó, Raspall o Galotxes de Monòver, per finalitzar donant algun concepte de Llargues, Galotxa o Escala i Corda.

És objectiu primordial aconseguir acostar el món de la pilota valenciana als alumnes des d’una perspectiva molt àmplia, facilitant que l’esport autòcton siga una alternativa per a l’ocupació del temps lliure, que servisca per conèixer amics i contribuir a recuperar la nostra cultura d’una manera lúdica.

Per apuntar-se, contacteu amb el Casal Jaume I (965205667 // casaldalacant@acpv.net ) o amb el Club Pilota Alacant (607283214 // cp_alacant@yahoo.es ), en unes setmanes es farà una reunió on s’establirà el programa d’activitats i el preu del curset.

EXPOSICIÓ GRÀFICA SOBRE PILOTA VALENCIANA AL CASAL JAUME I

Seguint amb la política de suport a la pilota valenciana, el Casal Jaume I d’Alacant vol oferir a partir del dijous 13 de gener una exposició on es podran vore cartells, fotos i videos relacionats amb el món de la pilota valenciana.

A banda i des del C.P. Alacant ens envien un comunicat de premsa que incloïm tot seguit:

L’INSTITUT MARE NOSTRUM ACULL LA PILOTA VALENCIANA AMB UN GRAN ÈXIT

Durant la setmana passada, Héctor Bautista, president del Club Pilota Alacant, a més de monitor de pilota i professor de Educació Física, ha impartit classes de pilota valenciana en l’IES Mare Nostrum, a les etapes d’ESO i Batxillerat, sent tot un èxit entre els alumnes, que s’ho van passar d’allò més bé.
Pel curset, se va aprofitar el minitrinquet que disposa el centre docent, i encara que presenta deficiències en la seua construcció, les activitats proposades dintre d’esta instal·lació van servir per tindre un primer contacte amb la pilota valenciana.
En cada classe, després d’una xicoteta introducció teòrica, en el que s’explicaven les diferents modalitats i instal·lacions, pilotes i diversos tipus de proteccions, es va ensenyar més detalladament la modalitat de Raspall, modalitat molt adequada per la iniciació.
Les classes de seguida van començar a practicar l’esport autòcton amb una gran habilitat, observant-se jugades de gran qualitat per part dels alumnes, d’edats compreses entre els 13 i els 17 anys.

El Club comunica la seua gran satisfacció després del primer contacte amb alumnes d’un centre educatiu que ben podrien formar part d’equips representants de la ciutat alacantina en els pròxim Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana.

Per tot això, animem als alumnes a seguir amb la pràctica de l’esport autòcton, i animem a altres centres educatius de la ciutat a seguir amb l’exemple de l’IES Mare Nostrum per a recuperar la pilota valenciana en Alacant.

Va de bo!.