dijous, de febrer 09, 2006

C.P. Alacant - Nota de premsa

LA FEBRE DE LA PILOTA VALENCIANA SEGUEIX EXTENENT-SE PELS CENTRES DOCENTS - L’IES LAS LOMAS TAMBÉ PARTICIPA.

L’IES Las Lomas va poder gaudir d’uns dies de pilota valenciana en el seu institut, podent participar d’un esport autòcton i tradicional que mai hauria d’haver-se deixat de practicar en la ciutat d’Alacant, després de segles on els jugadors ocupaven els carrers de la ciutat, i on proliferaven trinquets com “el de la Vila Vella” o “El Zurdo” (en l’abandonat cinema Carlos III).
Els alumnes observaren amb curiositat els diversos materials relacionats amb la pilota valenciana, per a posteriorment gaudir de la pràctica del “raspall” o inclòs jugant “per dalt corda”.
Els alumnes quedaren molt satisfets d’haver practicat este esport, que bé podria haver-lo practicat els seus avantpassats com el seu principal passatemps.
El Club agraeix a l’IES Las Lomas, i a tots els centres docents que estan col·laborant (IES Mare Nostrum, IES El Pla, CP El Tossal) per l’oportunitat que se li ha oferit per a recuperar este esport tan alacantí, oferint els seus recursos, uns recursos amb els que seria impossible esta iniciativa, al carèixer de tota ajuda institucional este “Pla de recuperació de la pilota valenciana”.
(enviat per Héctor Bautista, president C.P. Alacant)