dissabte, de febrer 04, 2006

Copa Generalitat de Galotxa

Aquesta vesprada de dissabte, 4 de febrer, he anat a veure una partida de Galotxa, al Carrer de la Pilota de Benidorm. Se jugava la partida d'anada de una Semifinal per a la Primera Copa Generalitat de Galotxa en la Categoria de Juvenils. Les dues Semifinals d'aquesta Copa Generalitat, estan creuades entre dos equips de la província de València i un equip per cada província de Castelló i Alacant. Doncs bé, la Semifinal que s'ha disputat aquesta vesprada en Benidorm, l'han jugada d'una banda i de roig, l'equip de Sella, representant alacantí i l'equip de Massalfassar, un dels representants valenciàns.

La partida ha estat disputadíssima fins a l'ultim quinze, doncs els dos equips han abastat el marcador d'iguals a 45 i a dos, aconseguint la victòria l'equip blau, el C.P. Massalfassar per 50-45. Ha estat tant igualada la partida, que durant 58 minuts que ha durat, s'han disputat 128 quinzents, repartits en 63 per als rojos i 65 per als blaus. Més nivell impossible.

Per l'equip roig, C.P. Sella, han vestit: Julio, Jesús, Jordi i Pablo de feridor, sense jugar. Per part del C.P. Massalfassar han vestit de blau: Ximo, Higínio i Fermín feridor i punter.

Per acabar de posar-li fil a l'agulla, direm que Massalfassar s'ha adelantat en el marcador fins a 6-3 (30-15), que semblava una superioritat manifesta, però Sella ha aconseguit no sols empatar a set jocs (35), sinó que ha arribat a dominar el marcador 9-8 (45-40) per acabar-ho, disposant d'un 30-net a favor. Tanmateix, la veterania i la qualitat de l'equip de Massalfassar, ha estat clau per a no sols empatar a 9 jocs (45-45), si no fins i tot per guanyar la contesa. Per part de Sella, vull destacar la faena de Pablo fent la treta que ha marcat a muntó de quinzents per als rojos, un xicón que va jugar la Lliga Cadets d'Escala i Corda i que té molt bones maneres.

Demà diumenge 5 i a Massalfassar es jugarà la tornada d'aquesta semifinal i el guanyador s'haurà d'encarar al guanyador de l'altra semifinal que disputen Beniparrell per València i Almenara per Castelló.

Però allò verament important de la jornada, que vull posar de relleu, és la victòria a domicili, partida de tornada de la Semifinal absoluta de l'equip del C.P. El Campello en la canxa del C.P. Montserrat, campió de El Corte Inglés de Galotxa de l'any 2005, per el resultat de 70-60. Xe! què bo. Sorpresa total, tot i que l'equip alacantí, que és Campió de Llargues, no té un historial en la modalitat de Galotxa com sí llueix l'equip de la Ribera que és un clàssic en la modalitat. 70-35 a Benidorm i 70-60 a Montserrat, dues victòries de molt de mèrit per la categoria del rival, que cal afegir a l'historial de l'equip El Campello de l'Alacantí. El proper diumenge dia 12 a Benifaió, s'enfrontaràn El Campello i l'equip campió d'Interpobles, el C.P. Meliana.

Perquè aquesta és l'altra: El C.P. Meliana que ha visitat Xilxes, ha perdut 70-30 contra l'equip local. Tanmateix, el marcador averatge els és favorable al haver guanyat la partida d'anada per 70-15, amb la qual cosa, tenim per a la Final, El Campello-Meliana.

Va de bo!.