dijous, de desembre 22, 2005

Crítica i plany des d'Alacant

L’IES EL PLA S’APUNTA A LA PILOTA VALENCIANA

La pilota valenciana va tornar a ser un èxit entre els alumnes de secundària, en un taller organitzat pel Departament de Valencià i la Direcció de l’Institut El Pla, en col·laboració amb el Club Pilota Valenciana Alacant, que es troba desenvolupant el seu “Pla de Promoció de la pilota valenciana a la ciutat d’Alacant”.

El taller va començar amb una introducció teòrica, amb el suport del vídeo de la Unitat Didàctica publicada per la Generalitat Valenciana. Després d’haver ensenyat el material que es sol utilitzar en l’esport autòcton, es va baixar al gimnàs cobert per fer una adaptació de la modalitat de Raspall.

Les tres pistes disposades per jugar a raspall van estar ple d’alumnes jugant a pilota durant dues hores, en un gran ambient de competitivitat i esportivitat.

Els organitzadors de l’activitat van expressar la seua satisfacció, després de vore l’entusiasme amb que els alumnes acolliren la pràctica de la pilota valenciana. A més, han expressat la voluntat de seguir posant en marxa activitats que puguen ajudar a recuperar la pilota a la ciutat d’Alacant.

El CP Alacant necessita més recursos per poder recuperar la pilota
Totes estes iniciatives no hagueren sigut possibles sense l’iniciativa dels Departaments d’Educació Física del Col·legi Public Tossal, IES Mare Nostrum i el Departament de Valencià de l’IES El Pla, que han oferit els seus recursos al Club Pilota Alacant per poder desenvolupar el seu projecte.

Per poder avançar en este Pla de Promoció i que no es perda tot el treball fet fins ara, el Club necessita de més recursos, com poden ser la creació d’una Escola Esportiva Municipal (molts alumnes ja pregunten on poden aprendre a jugar), que podria aprofitar les instal·lacions de pilota en instituts com el Mare Nostrum o el Figueras Pacheco; instal·lacions específiques reglamentàries; i un suport directe del Patronat Municipal d’Esports similar a les campanyes que fan en bàdminton i natació.

Tot això ja s’ha plantejat a la Direcció General de l’Esport i al Patronat Municipal d’Esports d’Alacant. De fet, es va tindre una reunió amb dirigents del Patronat al setembre d’este any, en el que es van mostrar disposats a col·laborar. Per contra, no s’ha tingut cap resposta de la Direcció General de l’Esport, que curiosament dirigeix Enric Sarasol, ex-jugador professional de pilota valenciana.

Per tot allò, el Club espera el suport de les Institucions, per a seguir amb un treball que ja està donant els seus fruits, com és la recuperació de la pilota valenciana en Alacant.
(C.P. Alacant).

dimarts, de desembre 20, 2005

Alacant amb la pilota

El C.P. Alacant, amb la col·laboració del Casal Jaume I d'Alacant, han programat per a gener, un curset i una exposició, promocionant el nostre esport nacional.

Notícia enviada per Héctor Bautista, President del Club i Monitor de Pilota Valenciana:
CURSET D’INICIACIÓ A LA PILOTA VALENCIANA EN LA CIUTAT D’ALACANT
El Casal Jaume I d’Alacant, en col·laboració amb el Club Pilota Alacant, vol oferir un curset d’iniciació a la pilota valenciana durant els començaments de l’any 2006. En ell, s’ensenyaran els aspectes bàsics de totes les modalitats, practicant sobre tot les modalitats més d’iniciació, com són Frontó, Raspall o Galotxes de Monòver, per finalitzar donant algun concepte de Llargues, Galotxa o Escala i Corda.

És objectiu primordial aconseguir acostar el món de la pilota valenciana als alumnes des d’una perspectiva molt àmplia, facilitant que l’esport autòcton siga una alternativa per a l’ocupació del temps lliure, que servisca per conèixer amics i contribuir a recuperar la nostra cultura d’una manera lúdica.

Per apuntar-se, contacteu amb el Casal Jaume I (965205667 // casaldalacant@acpv.net ) o amb el Club Pilota Alacant (607283214 // cp_alacant@yahoo.es ), en unes setmanes es farà una reunió on s’establirà el programa d’activitats i el preu del curset.

EXPOSICIÓ GRÀFICA SOBRE PILOTA VALENCIANA AL CASAL JAUME I

Seguint amb la política de suport a la pilota valenciana, el Casal Jaume I d’Alacant vol oferir a partir del dijous 13 de gener una exposició on es podran vore cartells, fotos i videos relacionats amb el món de la pilota valenciana.

A banda i des del C.P. Alacant ens envien un comunicat de premsa que incloïm tot seguit:

L’INSTITUT MARE NOSTRUM ACULL LA PILOTA VALENCIANA AMB UN GRAN ÈXIT

Durant la setmana passada, Héctor Bautista, president del Club Pilota Alacant, a més de monitor de pilota i professor de Educació Física, ha impartit classes de pilota valenciana en l’IES Mare Nostrum, a les etapes d’ESO i Batxillerat, sent tot un èxit entre els alumnes, que s’ho van passar d’allò més bé.
Pel curset, se va aprofitar el minitrinquet que disposa el centre docent, i encara que presenta deficiències en la seua construcció, les activitats proposades dintre d’esta instal·lació van servir per tindre un primer contacte amb la pilota valenciana.
En cada classe, després d’una xicoteta introducció teòrica, en el que s’explicaven les diferents modalitats i instal·lacions, pilotes i diversos tipus de proteccions, es va ensenyar més detalladament la modalitat de Raspall, modalitat molt adequada per la iniciació.
Les classes de seguida van començar a practicar l’esport autòcton amb una gran habilitat, observant-se jugades de gran qualitat per part dels alumnes, d’edats compreses entre els 13 i els 17 anys.

El Club comunica la seua gran satisfacció després del primer contacte amb alumnes d’un centre educatiu que ben podrien formar part d’equips representants de la ciutat alacantina en els pròxim Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana.

Per tot això, animem als alumnes a seguir amb la pràctica de l’esport autòcton, i animem a altres centres educatius de la ciutat a seguir amb l’exemple de l’IES Mare Nostrum per a recuperar la pilota valenciana en Alacant.

Va de bo!.

divendres, de desembre 02, 2005

Relleu - Llargues

C.P. de Relleu (Marina Baixa)
PARTIDA DE PILOTA A LLARGUES
" PRE-TEMPORADA 2005-2006"
DIUMENGE 04 DE DESEMBRE DE 2005 A LES 11 HORES
EN EL CARRER MAJOR DE RELLEU (Marina Baixa)
RELLEU A: Juan Carlos-Guardia-Xele-Pablo-Jaume-Pinxe-David
RELLEU B: Tonyito-Pere-Jorge-Cape-Moises-Vicent-Miguel
El dimarts 06 de desembre de 2005
n'hi haurà partida de pilota a PALMA entre:
RELLEU contra LA VILA JOIOSA
a les 11 del matí en el carrer major de Relleu
Relleu: David-Pepot-Hector-Jesus-Rafa-Pepe-Vicent
(Documentació facilitada pel C.P. Relleu i el seu President Pere Cantó)