diumenge, de desembre 26, 2004

Porquejar

Al nostres pobles valencians, hi ha tradicions i festejos, sovint amagats, que no són de difusió oberta i massiva i que molts ho desconeixem. Ara, mitjançant Gener i amb motiu de Sant Antoni, hi ha diversos festejos que no estaran en les primeres planes dels mitjans de comunicació turístics, però que són l'essencia del nostre poble, la nostra gent, la nostra cultura.

Un d'aquests festejos es celebrarà a Relleu (Marina Baixa), el proper dia 15 de gener, dissabte i que s'anomena "PORQUEJAR". Es tracta de la matança del porc que es farà pel matí a primera hora i que no serà públic per allò de les queixes rebudes per veíns i defensors dels animals. Sobre migdia, es jugarà una partida de pilota entre els equips dels pobles veíns: Relleu i Sella.

Per Relleu, jugaran CARLOS - PERE - PABLO - GUADIA i XELE. Per part de Sella l'equip serà JULIO - XIME - ADOLFO - JESUS - JORDI. Els de Relleu vestiràn de roig i els de Sella o faran de blau.

Al acabar la partida es convida a dinar a tots els assistents, un plat típic del poble, "olleta". Per la vesprada es farà una demostració de la fabricació de l'embutit a càrrec dels carnissers del poble, Per acabar, degustació de la carn dels 6 porcs morts pel matí, a més d'embutits de l'any anterior.

Xe! Una festa... estarem tots allí? Jo ja estic convidat... gràcies, Pere Sebastià.