dimarts, de novembre 30, 2004

Lliga Autonòmica d'Escala i Corda

Tinc costum de parlar de pilota professional i de les primeres figures que juguen als trinquets d'ací a La Marina (Benidorm-Benissa-Murla-Pedreguer, etc.) i tinc ocupació per al diumenge (la partida de Benissa) i dilluns i dimecres (partides a Benidorm), però tinc el dimarts lliure per parlar també de pilota valenciana, però des d'una vesant diferent i diferenciada. M'explicaré: d'una banda és diferent perquè parlaré de cròniques i notícies que m'arriben per correu d'altres aficionats que no tenen una web oberta i volen veure reflectit el que s'hi juga pels seus pobles i comarques. D'altra banda, perquè li dedicaré un espai a la pilota d'aficionats i també d'altres modalitats que no són Escala i Corda.

Per estrenar-me, comentaré ara i ací, les extenses cròniques rebudes i que van signades per Pere de Relleu, sobre la Lliga Autonòmica d'Escala i Corda, Sector Alacant, 3ª Divisió. Començarem reflectint equips, resultats i puntuació de les dues primeres jornades que ha jugat Relleu fins ara, totes dues en el trinquet de El Campello:En la primera jornada jugaren: Relleu - Sella (60-50) i Benidorm - Benissa (45-60).En la segona jornada jugaren: Benimagrell - Relleu (60-55) i Sella - Benidorm (50-60)La classificació: Relleu i Benidorm (3 punts) Benimagrell i Benisa amb una partida menys (2 punts) i Sella l'últim (també amb 2 punts).En la primera partida, visten de roig l'equip de Relleu amb Fernando, José i Pere punter-feridor. Per part de l'equip de Sella, vestits de blau juguen: Jordi, Jesús i Fermín (pare del mitger). Comença la partida calfant-calfant i els de Relleu s'anoten un 15-5 a favor. Els de Sella s'espavilen i fan igualada a 15 i també empat a 20, però prenen carrereta i es situen avantajats en 35-20. L'equip de Relleu fa un canvi d'estratègia al veure que ha empomat un parcial de 6-1 joc i situen a Pere al rest, corrent les posicions de Fernando al mig i Jesús davant. També els de sella canviaren rest i mitger, perdent força al dau i permetent que Relleu els iguale a 40. D'ací en davant hi hauria un nou empat a 50 per acabar imposant-se Relleu en el marcador (60-50).En la segona partida que ha jugat Relleu, aquesta vegada contra Benimagrell i també al trinquet de El Campello, l'equip el formaven Fernando, José i Pere. Per banda de Benimagrell, vestiren José (pare de Fernando), Paco Terol i Fernando (punter). Els de Relleu assabentats de la valua de Paco de Benimagrell, intenten llevar-li joc i fan un inici abrivat, marcant un 35-10 al seu color. Els de Benimagrell, fan uns canvis cercant la reacció i el control del joc i s'espolsen una carrera de set jocs consecutius, plantant-se en 45-35 seus. Els de Relleu romanien enbarbesclats, mirant la categoria de Paco, que es demanava totes les pilotes i els anava penjant els jocs xano-xano. Inversemblant! però cert, els relleuers aconseguiren quatre jocs, fent gran esforç i deixant la porta de la victòria oberta amb un marcador 55-45 favorable, però... no pugueren rematar la faena malgrat gaudir de tres val-30 seus i els de Benimagrell abastaren el resultat final 60-55, guanyant la partida i dos punts.

Excel·lent partida, com el mateix Pere de Relleu confessa.Esperem més notícies d'aquesta competició i el proper dimarts les comentarem en aquesta pàgina web de pilota valenciana.