dimarts, d’abril 12, 2005

RECORD A PACO BERENGUER

El diumenge passat es va fer un homenatge postum a un dels precursors de la pilota a la província d'Alacant, un amant fervorós del nostre esport, treballador altruista en pro de la pilota.
Aprofitant l'envit entre els dos primers equips de la primera divisió de llargues,El Campello i Caixaltea, el club de Campello amb la col.laboració del comité de llargues i de l'Ajuntament del Campello organitzaren una vesprà de pilota i records a la persona que li donà una espenta grandíssima al nostre esport, no sols a nivell local ( fundaor del club del Campello ) també a nivell provincial; sent un dels menbres de la primera directiva de la federació de pilota a Alacant.
La vesprà començà amb la partida pertanyent a la 5ª jornada de la lliga a llargues de primera divisió entre els dos primers equips de la lliga Campello i Caixaltea. En un principi s'esperava una partida entretinguda però, res de res, l'equip local demostrà la seva superioritat. Els d'Altea res pugueren fer conra les restades de David i Santi ja que la Banca d'Altea no puia amagar cap pilota per l'aire que feia, deixant pilotes boves al mitg del carrer.Pel que feia a Pere Mengual ( resto d'Altea ) una vesprada per a l'oblid, li paraven tot el que restava i quan volia allargar-la per fugir dels punters ahí estaven David i Santi per remuntar-li les pilota per dal del cap.
Axí doncs partida curta que no donà de si a les seves espectatives, al meu pareixer, si l'aire no hagués fet acte de presència hagueren pogut fer un millor paper els d'Altea ja que Jan no alarga tant la pilota com Martinez però si té molta més tècnica i amagant la pilota no hagueren restat amb tanta facilitat els del Campello. Sense color el resulta amb un 10 - 2 per als locals.

Després es passà a fer l`homenatge a Paco amb l'intervenció d'amics i coneguts ( crec, que abanda de tindre carrecs federatius davant de tot eren amics) com Pepe Devesa ( president del Comité de llargues) Paco Cortell ( vocal del comité de llargues ) i d'altres com l'alcalde de Campello.
Es feren entrega de plaques conmemoratives als familiars de Paco; els fills Mario i Fran i a la seva viuda. Pel que fa al comité s'entregà una còpia de l'acta fundacional d'aquella federació que naixqué per allà l'any 1982 on un dels pares era Paco. Tambe tingué un obsequi el club del Campello amb el seu president Maties.
De tot l'acte en vaig quedar en una frase que digué Pepe Devesa que respon a la persona de Paco front a la pilota:
" Paco allà on estiga, de segur que durà una piloteta en la seva butjaca per matar el cuquet ".

A la fi emocionant record queli va traure les llagrimes a mes d'un, ja que tots el coneixiem amb major o menor profunditat. Cal destacar la presència de Ramon Sedeño ( president de la federació) i dos dels millors jugador profecionals Sarasol II i Grau ( dos dels pocs valencians que practicament juguen en totes les partides de fires dels pobles alacantins). També hi anigueren gran nombre d'aficionats en representació dels clubs de les seues localitats.

Per acabar es tornà a fer un altra partida de pilota entre dos equips molt singulars de roig Martinez, David, Mario i Fran de blau els de la sub 23 Fageca, Espinola de resto Santi i de punter Miguelt de Callosa. El resultat es el de menys ja que estigueren per fer espectacle amb boleres i bots i braç llarguissims pocs productius per al joc de les llargues però molt espectaculars per a la vista.
Al remat bonica vesprada per als que coneixien a la mitica persona de Paco. Asperem que n'ixquen més amb aquest apassionament pel nostre esport, ja que és l'únic incentiu que mou als nostres aficionats per mantindre aquest el nostre esport i més una modalitat com les llargues que perdura desde anys inmemorables ¡¡¡ GRÀCIES PACO !!!!.